Ένωση Ασφαλιστών Βορείου Ελλάδος Ε.Α.Β.Ε www.eave.gr - Ο πρώτος νόμος στην Ελλάδα

Διεύθυνση

Ν. Κουντουριώτου 19
Τ.Κ. 546 25 - Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310/533127
Fax: 2310/541228
e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
web: www.eave.gr

Ο πρώτος νόμος στην Ελλάδα για τις Ασφαλίσεις

Δεν μπορεί να είναι εντελώς τυχαίο το γεγονός ότι ακριβώς την ημέρα που έφθανε ο Ελ. Βενιζέλος στην Αθήνα (22 Δεκεμβρίου 1909), ψηφίσθηκε ο πρώτος νόμος για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, με αρίθμηση δια γραμμάτων και όχι ακόμη αριθμών, προφανώς σε εθνική «απάντηση» και «ρύθμιση» του εισαχθέντος στην χώρα μας και ανίατου μέχρι σήμερα μικροβίου, των απαισίας μνήμης στις χώρες που γεννήθηκε, καρτέλ τιμών, συντριβής του ανταγωνισμού και καταληστεύσεως των ανύποπτων Ελλήνων ασφαλισμένων από δήθεν αθώας μορφής σωματεία-ενώσεις μελών. Η αρχαία Αθήνα είχε 20 σωματεία των 60 μελών έκαστο και τα οποία έφεραν την αρχικά καλής έννοιας ονομασία «συμμορία», όπως ακριβώς και η καλής αρχικά έννοιας λέξη τύραννος! Αργότερα και από την διαγωγή αυτών έλαβαν κακές έννοιες, αλλά τίποτε δεν διδαχθήκαμε και εξ αυτών. Είμαστε, ως λαός, πάντα εύπιστοι και πάντα με ασθενή μνήμη.
Αυτός ο πρώτος νόμος, αδίδακτος και κακοποιημένος, με τα γράμματα-αρίθμηση ΓΥΣΓ΄/22-12-1909, όριζε ότι μόνον ελληνικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργούν στην Ελλάδα των Επιστημόνων και Πατριωτών, όπως ο Κερκυραίος Ανδρεάδης, ο θείος του Ροΐδης, ο πρώτος Κυβερνήτης Καποδίστριας και αμέτρητοι άλλοι, αληθείς και πραγματικοί Έλληνες!
Με τον πρώτο αυτόν νόμο και στην ουσία, δόθηκε το μήνυμα του τώρα πολυξεχασμένου «GO HOME», που κάποτε δονούσε την χώρα ή «γίνετε Ελληνικές Επιχειρήσεις με ελληνική αντίληψη στην Ελλάδα», προφανώς για να μην την διαφθείρετε και την «Μνημονοποιήσετε» με «Τρόϊκές» σας, όπως συμβαίνει σήμερα και έναν αιώνα από τότε.
Μνημείο Ελληνικό αυτός ο νόμος για τις ασφαλιστικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, μία και μόνον φορά όμως και αλίμονο στην χώρα μας και στους, από πτώσεως των Ελληνομακεδόνων (168 π.Χ.), πάντα δύστυχους και δύσμοιρους Πολίτες της.
Αδύνατη η τότε μικρή Ελλάδα, όπως πάντα, και πανίσχυρα τα ξένα συμφέροντα, όπως πάντα. Δεν την επέτρεψαν να σηκώσει κεφάλι και να γίνει ισχυρή, δια της «Μηχανής που βγάζει χρήματα», είτε κρατικής, είτε ιδιωτικής Ελληνικής. Εδώ και 2.179 χρόνια πάντα το ίδιο συμβαίνει και με κάθε Πηγή-Μηχανή χρημάτων για τους Έλληνες και ανάθεμα στο «διαίρει και βασίλευε», που μόνον ο Φίλιππος Β΄ είχε επιλύσει ελληνοπρεπώς.
Ταχύτατα άλλαξε η τότε Κυβέρνηση και μέσα σε μόλις τρεις μήνες (19-3-1910) άλλαξε αντίθετα και υπέρ των ξένων ο νόμος και έτσι παραμένει επί έναν αιώνα, με τις εξής «εφευρέσεις» και… ένοπλες δυνάμεις επιβολών τους:

1. Για να αποδειχθεί ότι η «Μηχανή που βγάζει χρήματα» των «Οικονομικών» του Αριστοτέλη, που μελέτησαν και υλοποίησαν κατακτητές λαών και Πλανητάρχες, για στρατιωτικούς, πολιτικούς και οικονομικούς σκοπούς τους (τα δύο πρώτα υπηρετούν πάντα τον τρίτο και τελικό σκοπό), πρέπει να αναφερθεί ότι η αρχική ιδέα των ασφαλίσεων ξεκίνησε από Στρατηγούς και στρατόπεδα, χάθηκε και αποσιωπήθηκε μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη και επανεμφανίσθηκε σε θαλασσοασφαλίσεις στην δυτική Μεσόγειο και Νότια Ευρώπη αρχικά μετά την πτώση των Βυζαντινών και όταν η ναυσιπλοΐα -αντί των χερσαίων δυνάμεων- χρησιμοποιήθηκε έντονα για κατακτητικούς σκοπούς χωρών και λαών, χρηματοδοτούμενη γενναία από Φεουδάρχες και βασιλείς, υπό την επικάλυψη και διδαχή, για τα μικρά παιδιά, της… εξερευνήσεως! «Περιηγητικά και Τουριστικά» ήταν τότε τα κανονιοφόρα πλοία τους!
Η πειρατεία ήταν νόμος του εκάστοτε ισχυρού και τότε, περισσότερο από όλες τις άλλες εποχές, ήταν χρήσιμη και απαραίτητη η οποιαδήποτε χωρίς ηθική και αρετή «μηχανή χρημάτων», για την κάλυψη των αναγκών κόστους και δαπάνης των πολεμικών καραβιών, πληρωμάτων και, βέβαια, των εμπορευμάτων, που συνήθως ήταν λάφυρα και αρπαγές.