Ένωση Ασφαλιστών Βορείου Ελλάδος Ε.Α.Β.Ε www.eave.gr - Ο επαίσχυντος Νόμος

Διεύθυνση

Ν. Κουντουριώτου 19
Τ.Κ. 546 25 - Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310/533127
Fax: 2310/541228
e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
web: www.eave.gr

Ο επαίσχυντος Νόμος-έγκλημα 1023/1917

Δείτε τι διέπραξαν και πάλι σε τρεις μήνες, για να φρίξετε!

Πάντα με την δύναμη των όπλων και πάντα ως «Σύμμαχοι, εταίροι και παρόμοια», φέρνουν και ψηφίζουν στην Βουλή τον Νόμο 1023 της 2-4 Νοεμβρίου 1917 και το πράγματι αδίστακτο επ΄ αυτού Β.Δ. της 6/9 Νοεμβρίου 1917, με τα οποία:

α) Ο «νόμος» αυτός ισχύει μόνον για τις ελληνικές ιδιωτικές και μάλιστα εντός τεσσάρων (4) ημερών -τόση η βιασύνη τους- ενώ οι ίδιοι, δηλαδή οι ξένες ασφαλιστικές και οι από τους ίδιους ελεγχόμενες κρατικές, τοποθετούνται εκτός και υπεράνω του νόμου, ως «νόμιμα» παράνομες οι ίδιες και ίδιες ως ο… νόμος!
Μέσα σε τέσσερις (4) ημέρες σφαγίασαν με «νόμο» όλες τις «ενοχλητικές» ελληνικές ανταγωνίστριές τους ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα της «Συμμαχίας»-Αποικίας τους! Εκτός βέβαια τις προνομιούχες και ελεγχόμενές τους!
Είχαν αναλάβει τις υποχρεώσεις τους στην Θεσσαλονίκη και απαιτούσαν -εντός τριμήνου- όχι μία Ημιολεία, δηλαδή όσο οι υποχρεώσεις τους, πλέον 50%, αλλά πολλές και από όλους τους Έλληνες!!
Αν τα παραπάνω δεν σας οδηγούν στο σημερινό «Μνημόνιο» και την «Τρόϊκά» του, σίγουρα θα σας οδηγήσουν τα επόμενα, ως «μία από τα ίδια και για πολλοστή φορά». Και είναι γνωστό ότι αν δεν τα «παίρνουν» χονδρά, δεν μένουν εδώ.

β) Ως «επιχείρηση ασφαλίσεως δεν θεωρείται η αντασφαλιστική επιχείρηση». Σωστά, διότι μόνον οι ίδιοι είχαν και ήταν οι κύριοι Αντασφαλιστές, οπότε τέθηκαν «εκτός νόμου» τότε, αλλά «μπήκαν» τώρα γαλλο-γερμανικώς.

γ) «Η ασφαλιστική επιχείρηση ασκείται στην Ελλάδα μόνον από ανώνυμη εταιρεία. Εξαιρετικώς (δηλαδή αφιερωμένο στον εαυτό τους, όπως στα κατά παραγγελία ραδιοφωνικά άσματα) επιτρέπεται η άσκηση ιδιωτικής επιχειρήσεως ναυτικών ασφαλίσεων εν Ελλάδι υπό γραφείων αντιπροσωπείας μεσιτών των Αγγλικών Λλόυδς»!!
Ιδού η αποκάλυψη και η επιβεβαίωση όσων προαναφέραμε. Επιχειρησιακή Αγγλία η Ελλάδα και δια «ελληνικού νόμου»!
Να διευκρινίσουμε ότι από τότε μέχρι τώρα, «προαχθήκαμε»… επαξίως, αφού το «εξαιρετικώς» για τις ναυτασφαλίσεις επεκτάθηκε γενικώς! Φαντασθείτε το αντίθετο στην Αγγλία και «εξαιρετικώς» για τους Έλληνες Μεσίτες και «τιμής ένεκεν»! Θα τους έπνιγε ο Ατλαντικός, δια του Αιγαίου και της Μεσογείου!

δ) Τώρα και με την σειρά των άρθρων του «νόμου» αυτού, φθάνουμε στο από το έτος 1917 «εγκατεστημένο»… Μνημόνιο και Τρόϊκα! Δείτε τα:
«Στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας καθίσταται (δηλαδή εγκαθίσταται οριστικά) Συμβούλιον εποπτείας ασφαλίσεων»!!
Ποιο και για ποιο «Κράτος», Κυβέρνηση, Υπουργείο και Υπουργό, Υπηρεσίες, Όργανα, Πολιτεία, Δημοκρατία κ.λπ. μιλούμε, ψηφίζουμε, πληρώνουμε και πιστεύουμε, όταν με «ελληνικό νόμο» έχει «εγκατασταθεί συμβούλιον εποπτείας», με υποκατάσταση κρατικών αρμοδιοτήτων και Κυβέρνησης;
Μη ρωτάτε ποιο και ποιών ήταν, είναι και θα είναι, το όποιο «συμβούλιο εποπτείας» στο Κράτος και Κυβέρνησή μας. Αυτά είναι γνωστά και δεδομένα, καλώς καμουφλαρισμένα.
Ρωτήστε, μόνον, αν το «κεράτωμά» μας είναι δωρεάν ή το πληρώνουμε, για να σας πούμε ότι ο «νόμος» προβλέπει να το πληρώνουμε, δια Βασιλικού Διατάγματος, μάλιστα!
Είδατε τι και πόσα μαθαίνει ο Έλληνας δια της Ιστορίας του Θεσμού των Ασφαλίσεων, όταν αυτή γράφεται από Έλληνες άμισθους και όχι μισθωτούς «εγκατεστημένους» στον «τράχηλο του Έλληνα», που πολλούς ζυγούς υπομένει;